VARMARen 
Åpen konkurranse for ny varmestue ved Skomakerdiket på Fløyen, Bergen.

Adresse:                                                                                  Skomakerdiket, Bergen

BRA:                                                                                          105m2

Status:                                                                                      ---

Prosjektansvarlig:                                                          Jacob Schroll, Helge F. Samuelsen & Audun H. Hammersland

 

Med forslaget «Varmaren» fikk UTMARK hederlig omtale i den åpne konkurransen om utforming av varmestue ved Skomakerdiket på Fløyen i Bergen.

Konkurransebidraget kan leses i sin helhet her.

Juryens omtale:

" Etter juryens oppfatning har dette prosjektet sterke skulpturelle egenskaper og trekkes fram som en god representant for prosjekter med denne tilnærmingen i konkurransen. Objektet står høyt, stødig og stille i skogsrommet. Med sin høyde, vinkler, åpninger og materialitet oppfattes det både som fremmed og tilhørende på stedet. Til tross for en tilbaketrukket plassering i området, oppfattes bygget som åpent og utadvendt mot både skogen, vannet og himmelen. Planløsningen er god og effektiv men kunne til prosjektets fordel bli noe mer arealgenerøs. Det er også sterkt og overbevisende fokus på konstruksjon og materialitet. Det har vært bevisste materialvalg for både innsiden og utsiden av bygget, og allerede på planstadiet har man lagt til rette for en byggeprosess med redusert slitasje på terrenget. "